Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Handelsblatt: Είναι οι ίδιοι φτωχοί, αλλά πρόθυμοι να βοηθήσουν τους πρόσφυγες

«H αλληλεγγύη των Ελλήνων (προς τους πρόσφυγες) δεν σταματά, αν και η κατάσταση οξύνεται», γράφει η έγκριτη γερμανική εφημερίδα Ηandelsblatt, αναφερόμενη σε ζευγάρι φτωχών συνταξιούχων της Ειδομένης, οι οποίοι δέχονται στο σπιτάκι τους πρόσφυγες και τους δίνουν τους καθημερινά τρόφιμα.

Η έγκριτη οικονομική εφημερίδα αναφέρει πως τέτοιες εικόνες «δείχνουν την προθυμία των Ελλήνων να βοηθήσουν» και πως «η αλληλεγγύη τους παραμένει τεράστια προς τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα... Οι ντόπιοι τους δίνουν τρόφιμα, καθαρό νερό, τους δίνουν ελπίδα και αισιοδοξία και τους βοηθούν σε θέματα επικοινωνίας με τις τοπικές αρχές. Οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι όμως περιορισμένες», επισημαίνει η Ηandelsblatt.

«Το κύμα της αλληλεγγύης δεν γνωρίζει άμπωτη παρά την απουσία προόδου τις περασμένες εβδομάδες», προσθέτει η γερμανική εφημερίδα, ενώ ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός παρά τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, οποίος είναι από το 2011 επικεφαλής της «Εληνογερμανικής συνέλευσης, υπερθεματίζει λέγοντας: «Στην Ελλάδα ενεργοποιούνται πολλοί για ανθρωπιστικούς λόγους. Η υποστήριξη των φτωχών και των πασχόντων έχει μια μεγάλη παράδοση», προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin