Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Σε δεινή κατάσταση τα οικονομικά του ISIS

Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί και η απώλεια εδαφών περιορίζουν σημαντικά τα έσοδα του Ισλαμικού Κράτους. Όμως οι τζιχαντιστές παραμένουν ισχυροί και απειλούν τόσο τον μουσουλμανικό κόσμο όσο και τη Δύση.

Όποιος Ιρακινός ή Σύριος ζει σε περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος καλό θα ήταν να γνωρίζει απ' έξω και ανακατωτά το Κοράνι. Λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η τρομοκρατική οργάνωση οι μαχητές τους επιβάλλουν πρόστιμα σε όσους δεν ξέρουν να απαντήσουν σε ερωτήματα αναφορικά με το Κοράνι.

Πρόσφατη έκθεση της αμερικανικής εταιρείας αναλύσεων International Handling Services (IHS) υποστηρίζει ότι τα οικονομικά του ΙΚ πηγαίνουν πλέον από το κακό στο χειρότερο. Ενώ πέρυσι τα μηνιαία έσοδα της τρομοκρατικής οργάνωσης ανέρχονταν σε 80 εκατ. δολάρια, φέτος εισρέουν κάθε μήνα στα ταμεία της μόλις 56 εκατ. δολάρια.


  • Επιπτώσεις των αεροπορικών βομβαρδισμών

«Σύμφωνα με πληροφορίες της IHS, οι βομβαρδισμοί των συμμαχικών δυνάμεων εναντίον του ΙΚ έχουν επιπτώσεις και στα οικονομικά του. Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο η οργάνωση απώλεσε το 22% των εδαφών που κατείχε», λέει ο Κόλουμπ Στρακ, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης. Κατά συνέπεια μειώθηκε και ο πληθυσμός στα εδάφη του ΙΚ από 9 εκ. στις αρχές του 2015 σε σήμερα 6 εκ. Όποιος ζει στις περιοχές που ελέγχονται από την τρομοκρατική οργάνωση είναι αναγκασμένος να αποδέχεται κατασχέσεις και πληρώνει «φόρους», ιδίως αν είναι σιίτης ή αλλόθρησκος.

Περίπου τα μισά έσοδα του Ισλαμικού Κράτους προέρχονται από την πώληση πετρελαίου. Από τότε που Αμερικανοί και Γάλλοι [???!!!] πλήττουν με τα βομβαρδιστικά τους τις εγκαταστάσεις παραγωγής ή ακόμα και τα φορτηγά που μεταφέρουν πετρέλαιο, οι ζημιές που καταγράφει το ΙΚ είναι ιδιαίτερα σημαντικές. Παράλληλα έχουν διακοπεί και σημαντικές δίοδοι χρηματοδότησης, λέει στη Deutsche Welle ο γερμανός ισλαμολόγος Ζεμπάστιαν Ζονς: «Το Ριάντ έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι το ΙΚ δεν συνιστά μόνο πρόκληση αναφορικά με την γεωπολιτική ασφάλεια. Πρόκειται και για ιδεολογική πρόκληση, που ανησυχεί πολύ τους Σαουδάραβες. Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν καταφέρει να διακόψουν την χρηματοδότηση του Ισλαμικού Κράτους από ιδιώτες, διάφορες οργανώσεις αρωγής ή ιδρύματα. Εδώ η χώρα έχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά της»....
[politis-news.com]
25/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin