Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Θετικά αποτιμά η Kυβέρνηση την Eφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Tουρκίας

Ως θετική αποτιμάται η πορεία υλοποίησης της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας καθώς στον ένα μήνα εφαρμογής της έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά οι ροές, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού για το Προσφυγικό Γιώργος Κυρίτσης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταναστευτικής και Προσφυγικής Πολιτικής υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συμπληρώθηκε ένας μήνας εφαρμογής της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας οπότε έγινε μια αποτίμηση η οποία είναι θετική εφόσον διαπιστώνεται ότι έχουν μειωθεί πολύ σημαντικά οι ροές» επισήμανε ο εκπρόσωπος. «Αυτό ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί, γιατί είναι ουσιώδης όρος επιτυχίας της συμφωνίας» συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι επί μέρους ζητήματα που έχουν να κάνουν με νομικές διαδικασίες, με ζητήματα διαβίωσης και άλλα «εντοπίζονται και αντιμετωπίζονται».

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας που αφορά στους ανθρώπους που δεν εμπίπτουν στο καθεστώς της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, για τους οποίους συνεχίζεται η κατασκευή χώρων φιλοξενίας και η βελτίωση των υποδομών με εντατικούς ρυθμούς.

Ο ίδιος σημείωσε ότι «έχει πάει ικανοποιητικά η μεταφορά των προσφύγων από το λιμάνι του Πειραιά, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει απρόσκοπτα για τις ημέρες του Πάσχα και θα συνεχιστεί αμέσως μετά μέχρι να αδειάσει τελείως».

Υπογράμμισε ακόμη ότι προτεραιότητα είναι επίσης η αποφόρτιση του Ελληνικού και της Ειδομένης με αιχμή την απελευθέρωση της σιδηροδρομικής γραμμής.
 tanea.gr
28/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin