Σάββατο, 9 Απριλίου 2016

Δημοψήφισμα εντός Podemos για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνασπισμού

Σε εσωτερικό δημοψήφισμα θα προχωρήσει το αριστερό Podemos της Ισπανίας, προκειμένου να ακούσει τη γνώμη της βάσης του για πιθανή κυβερνητική συμμαχία με τους Σοσιαλιστές και τους κεντρώους φιλελεύθερους Ciudadanos.

Η απόφαση της ηγεσίας του κόμματος έρχεται μετά την αποτυχία της τριμερούς συνάντησης του κεντροαριστερού Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ισπανίας (PSOE), του Podemos και των Ciudadanos, δεύτερης, τρίτης και τέταρτης δύναμης (σε έδρες) στην ισπανική Βουλή, την Πέμπτη, προκειμένου να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού.

Η πρώτη σε έδρες κοινοβουλευτική δύναμη, το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), έχει αποκλειστεί από τις διαβουλεύσεις, καθώς Σοσιαλιστές και Podemos δεν επιθυμούν τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό σχήμα, λόγω των πολιτικών λιτότητας τις οποίες έχει εφαρμόσει.

Το Ciudadanos, πάντως, έχει χαρακτηρίσει τις διαφορές του με τους Podemos ως «ασυμφιλίωτες», γεγονός που αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέας προσφυγής στις κάλπες εάν δεν έχει βρεθεί βιώσιμο κυβερνητικό σχήμα μέχρι τις 2 Μαΐου.

Το Podemos θα θέσει σε ψηφοφορία και το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση με τους Σοσιαλιστές και άλλες μικρότερες δυνάμεις της Αριστεράς και των εθνικών μειονοτήτων της χώρας, η οποία θα είχε οριακή πλειοψηφία, κάτι όμως που θεωρείται δύσκολο.
  elzoni.gr
9/4/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin