Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Rai: H Iταλία θα συμβάλλει στη σταθεροποίηση και εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης

"H Ιταλία θα συμβάλλει στην σταθεροποίηση και στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, αλλά δεν θα εμπλακεί σε άλλου είδους επιχειρήσεις", μετέδωσε πριν λίγο η δημόσια τηλεόραση της Rai, επικαλούμενη πηγές της κυβέρνησης Ρέντσι.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Ιταλία θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής σε διεθνή αποστολή υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, αλλά ότι στερούνται βάσης οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρώμη ετοιμάζεται να στείλει εννιακόσιους στρατιώτες της σε λιβυκό έδαφος.

Ο ιταλικός τύπος είχε κάνει, νωρίτερα, εκτεταμένη αναφορά στις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι οι στρατιώτες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την προστασία των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Όπως αναφέρουν, πηγές του ιταλικού υπουργείου Άμυνας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, θεωρείται πιθανόν η κάθε χώρα που θα συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή υπό την αιγίδα του ΟΗΕ να διαθέσει 200- 300 στρατιώτες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin