Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016

«Μπλόκο» στην ιστοσελίδα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik στην Τουρκία

Η πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ρωσικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik έχει αποκλειστεί στην Τουρκία, δήλωσε ο διευθυντής του πρακτορείου στην Τουρκία, σε μία κίνηση που αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω τις σχέσεις της Μόσχας με την Αγκυρα.

«Δεν υπάρχει πρόσβαση στο sputniknews.com και στις συνδεόμενες διευθύνσεις από την Τουρκία. Στείλαμε επιστολή στη ρυθμιστική αρχή ζητώντας τους λόγους. Δεν είναι κάτι που αναμέναμε», δήλωσε ο Μαχίρ Μπόζτεπε στο Ρόιτερς.

Για σαφές δείγμα λογοκρισίας και έλλειψης της ελευθερίας του λόγου στη χώρα, έκανε λόγο η διευθύντρια σύνταξης του Sputnik Μαργκαρίτα Σιμονιάν.

«Η απόφαση των τουρκικών αρχών να περιορίσουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα μας είναι άλλη μία ενέργεια αυστηρής λογοκρισίας σε μια χώρα όπου η ελευθερία του λόγου δεν υπάρχει πλέον. Αυτή η λύση μοιάζει ιδιαίτερα παράλογη αν σκεφτούμε ότι πριν από μερικές ημέρες το Sputnik τιμήθηκε με το βραβείο της Ένωσης Δημοσιογράφων στην Τουρκία», είπε η Σιμονιάν.

Η Σιμονιάν είπε ότι η πρόσβαση στο Sputnik αποκλείστηκε αργά χθες, λίγες ώρες αφότου ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις με τις οποίες επέκρινε "ορισμένους πολιτικούς ηγέτες" στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin