Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Tι θα πεί «Η Aμερική πάνω απ'ολα»; - Frank-Walter Steinmeier

O Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, δήλωσε σήμερα ότι το σύνθημα της εξωτερικής πολιτικής "Η Αμερική Πάνω απ` όλα", που υιοθέτησε ο επικρατέστερος διεκδικητής του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν είναι βιώσιμο την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

"Η αρχιτεκτονική της ασφάλειας (...) δεν μπορεί να οργανωθεί με μονομερή τρόπο", υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ ενώπιον δημοσιογράφων στο Βερολίνο. "Κανένας Αμερικανός Πρόεδρος δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα που έχει αλλάξει, επομένως (το σύνθημα) 'η Αμερική πάνω απ` όλα' δεν μπορεί να είναι η απάντηση", τόνισε ο Γερμανός Υπουργός.


  • Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας επεσήμανε επίσης κάποιες αναφορές που θεωρεί "αντιφάσεις", στην ομιλία που εκφώνησε χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος περιέγραφε το όραμά του για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. "Από τη μια χρησιμοποιεί την φράση 'να καταστήσουμε εκ νέου ισχυρή την Αμερική', κι από την άλλη επιμένει ολοένα και περισσότερο στην απόσυρση της Αμερικής", είπε ο κ. Σταϊνμάιερ.

Ολο "αυτό μου μοιάζει σαν κάτι που δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα απόλυτα", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin