Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Tην επόμενη εβδομάδα η έκθεση της Κομισιόν για την υλοποίηση της συμφωνίας για το προσφυγικό

Την επόμενη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καταθέσει την έκθεσή της για την πορεία της υλοποίησης όλων των πτυχών της συμφωνίας για το προσφυγικό, σύμφωνα με τον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε ότι η Κομισιόν κάνει τα πάντα για να στηρίξει την Ελλάδα στην επέκταση των ικανοτήτων υποδοχής και στη διασφάλιση των ευάλωτων ομάδων όπως είναι οι γυναίκες και τα παιδιά.

Ο Έλληνας επίτροπος ανέφερε ότι τα κράτη - μέλη θα πρέπει να συνεχίσουν τις μαζικές μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα ενώ επεσήμανε πως το 70% των εγκλωβισμένων στη χώρα είναι επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Επεσήμανε επιπλέον πως τόσο η Τουρκία όσο και η Ευρώπη βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση και αντιμέτωποι με τις ίδιες προκλήσεις, για αυτό και χαρακτήρισε απαραίτητη τη μεταξύ τους συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin