Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 20 νεκροί και 500.000 εκτοπισμένοι από τον τροπικό κυκλώνα Ροάνου

Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσε στο πέρασμά του ο τροπικός κυκλώνας Ροάνου από τις ακτές του Μπανγκλαντές, ο οποίος ανάγκασε μισό εκατομμύριο ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλυτώσουν από τις σφοδρές καταιγίδες και τις καταρρακτώδεις βροχές.

Οι αρχές φρόντισαν για τη μεταφορά 500.000 ανθρώπων σε καταφύγια ώστε να σωθούν από τον κυκλώνα που έπληξε από νωρίς σήμερα το πρωί πέντε από τις 64 περιοχές της χώρας της νότιας Ασίας, κυρίως γύρω από τις πόλεις Μπαρισάλ (νότια) και Τσιταγκόνγκ (νοτιοανατολικά), με ριπές ανέμων η ταχύτητα των οποίων κυμαινόταν από 62 έως 88 χλμ την ώρα. Δεκατέσσερις παράκτιες περιοχές και τα νησιά τους είναι σε κατάσταση ύψιστης επιφυλακής λόγω των ισχυρών ανέμων.

Νωρίς το απόγευμα, η κατάσταση έδειχνε να βελτιώνεται προμηνύοντας την επιστροφή των εκτοπισμένων στις εστίες τους. "Πολλοί άρχισαν να γυρίζουν στα σπίτια τους, μόλις έπεσαν οι άνεμοι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραΐζ Αχμέντ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών στο Μπανγκλαντές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin