Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Καναδάς: Έχει καεί το 20% των σπιτιών

Στάχτη έχει γίνει περίπου το ένα πέμπτο των σπιτιών στην πόλη Φορτ Μακ Μάρεϊ του Καναδά εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα.

Οι τοπικές αρχές αναφέρουν πως λόγω των μεγάλων καταστροφών η πόλη θα κάνει αρκετά χρόνια για να λειτουργήσει και πάλι κανονικά.

Πάνω από 100.000 κάτοικοι της πόλης αλλά και γύρω περιοχών εγκατέλειψαν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά καίει εδώ και μία εβδομάδα.

Οι φλόγες έχουν καλύψει μέχρι στιγμής 1.610 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της πόλης έχει μείνει ακόμη άθικτο από τη φωτιά, είναι ακόμη πολύ επικίνδυνο για τους κατοίκους να επιστρέψουν.

«Εκτιμούμε ότι έχει καεί το 20% των σπιτιών. Η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη από ό,τι περιμέναμε» δήλωσε ο τοπικός βουλευτής, Ντέιβιντ Γουρντίγκα.

Η φωτιά καίει προς τα ανατολικά, αλλά εξακολουθεί να απειλεί και την πόλη Σασκάτσουαν.  Δεν έχουν αναφερθεί θάνατοι ή τραυματισμοί από την πυρκαγιά. Ωστόσο δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία κατά τη διαδικασία της εκκένωσης.
elzoni.gr
10/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin