Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Bαρύτατες ποινές ζητούν για τους δημοσιογράφους της Cumhuriyet

Βαριές ποινές κάθειρξης για τους δύο δημοσιογράφους της «Cumhuriyet» ζήτησαν οι εισαγγελείς στην Τουρκία, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας που φέρεται να αποκαλύπτουν ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες έστελναν όπλα στη γειτονική Συρία.

Οι πληροφορίες σχετικά με τις ποινές που εισηγήθηκαν οι εισαγγελείς είναι συγκεχυμένες, με την «Cumhuriyet» να μεταδίδει πως ο αρχισυντάκτης της Καν Ντουντάρ αντιμετωπίζει έως και 25 χρόνια κάθειρξης, ενώ το κρατικό πρακτορείο Anadolu κάνει λόγο για μεγαλύτερη ποινή, 31 χρόνια και έξι μήνες στη φυλακή.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος, ο Ερντέμ Γκιούλ, επικεφαλής του γραφείου της «Cumhuriyet» στην Άγκυρα, κινδυνεύει με έως και 10 χρόνια κάθειρξης.

Πάντως, σε μία σημαντική νίκη για τους δύο δημοσιογράφους, οι τούρκοι εισαγγελείς παραδέχτηκαν ότι οι κατηγορίες περί κατασκοπείας που είχαν αρχικά απαγγελθεί δεν μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο.

Αντ’ αυτού, ο Ντουντάρ και ο Γκιούλ κατηγορούνται ότι αποκάλυψαν πληροφορίες που θα έπρεπε να παραμείνουν μυστικές για το καλό του τουρκικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin