Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Aποχωρούν από την Πράσινη Zώνη οι διαδηλωτές της Bαγδάτης

Την απόφασή τους να αποχωρήσουν από την Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης ανακοίνωσαν οι διαδηλωτές που χθες Σάββατο εισέβαλαν στην πολιτική «καρδιά» της ιρανικής πρωτεύουσας και κατέλαβαν μέρος της Βουλής.

Το οργισμένο πλήθος εισέβαλε στο κοινοβούλιο ώστε να διαμαρτυρηθεί για τις καθυστερήσεις που εμποδίζουν την προώθηση μεταρρυθμίσεων κατά της διαφθοράς και την αντικατάσταση ορισμένων υπουργών με τεχνοκράτες.

Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» για τους συγκεντρωμένους ήταν η απόφαση του Προέδρου της Βουλής Σαλίμ αλ-Τζουμπούρι να αναστείλει τις κοινοβουλευτικές εργασίες της Πέμπτης πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία διορισμού των τεχνοκρατών υπουργών

Λίγη ώρα πριν την απόφαση των διαδηλωτών να διαλυθούν ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ-Αμπάντι κι άλλοι πολιτικοί ηγέτες υποσχέθηκαν ότι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου ν' αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της βαθιάς πολιτικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα.

Νωρίτερα πάντως ο κ. αλ-Αμπάντι είχε ζητήσει τη σύλληψη και τη δίωξη των εισβολέων...
 ΠΗΓΗ: skai.gr, kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin