Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν συμφώνησαν να συζητήσουν για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Οι πρόεδροι της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, και του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίεφ, συμφώνησαν τη Δευτέρα να τηρήσουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στον θύλακο Ναγκόρνο Καραμπάχ και να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, που βρίσκονται σε τέλμα εδώ και χρόνια, για τη διευθέτηση της εδαφικής διένεξης.

Μετά τη συνάντησή τους στην Βιέννη υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), οι δύο πρόεδροι εξέφρασαν σε κοινή ανακοίνωσή τους τη «δέσμευσή τους στην κατάπαυση του πυρός και την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης», που αναζωπυρώθηκε τον Απρίλιο με αποτέλεσμα τουλάχιστον 110 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ενώ προανήγγειλαν νέα συνάντησή τους τον Ιούνιο για να συζητήσουν σχετικά με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Οι πρόεδροι της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν συναντήθηκαν παρόντων των υπουργών Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, καθώς και του γάλλου υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Αρλέμ Ντεζίρ («Ομάδα του Μινσκ»).

Οι δύο αρχηγοί κρατών δεν είχαν συναντηθεί αφότου ξανάρχισαν οι εχθροπραξίες τον Απρίλιο.
 tanea.gr
17/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin