Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΟΗΕ: "Μασημένα λόγια" για παρουσία Ακιντζί στο δείπνο

Προσπάθεια να ρίξουν στα μαλακά την παρουσία του Μουσταφά Ακιντζί στην Κωνσταντινούπολη και τη συνάντησή του με τον Μπαν Κι Μουν, καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο βοηθός εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Φερχάν Χακ δήλωσε ότι το δείπνο δεν ήταν εκδήλωση του διεθνούς οργανισμού αλλά της Τουρκίας, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη συνάντηση Μπαν-Ακιντζί.

"Εξ όσων γνωρίζουμε", είπε, "ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί δεν συμμετείχε στην Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο, ωστόσο παρέστη στο δείπνο, κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου της Τουρκίας, ο οποίος το παρέθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ακύρωση της συνάντησης της Παρασκευής μεταξύ του προέδρου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Χακ είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη δεν έχουν λάβει επίσημη ενημέρωση.

"Όμως", πρόσθεσε, "σ' αυτή τη σημαντική στιγμή της διαδικασίας, ο γενικός γραμματέας θα ήθελε να υπογραμμίσει ότι οι δύο ηγέτες επέδειξαν μεγάλο θάρρος και επιμονή στη διαδικασία και πέτυχαν πολλά. Ο γενικός γραμματέας τούς ενθαρρύνει να υπερδιπλασιάσουν τις προσπάθειες στους επόμενους μήνες, προς όφελος όλων των Κυπρίων".
Σύνταξη: Εύα Αργυρού
Ανταπόκριση: Αποστόλης Ζουπανιώτης, Νέα Υόρκη
 riknews.com.cy
25/5/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin