Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Εβδομήντα νεκροί μετανάστες την τελευταία εβδομάδα στη Σικελία

Εβδομήντα νεκροί και πάνω από 14.000 διασωθέντες μετανάστες είναι ο απολογισμός των επιχειρήσεων της ιταλικής ακτοφυλακής, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της Σικελίας και της Λιβύης.

Όπως υπογραμμίζει η ιταλική εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα», τα κέντρα υποδοχής των πόλεων της Σικελίας, στις οποίες αποβιβάζονται οι μετανάστες (Κατάνη, Παλέρμο, Μεσσίνα και Πόρτο Εμπέντοκλε) αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα χωρητικότητας και αναζητούνται υποδομές κατάλληλες για φιλοξενία, σ’ άλλες περιφέρειες της χώρας.

Ο επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, έκανε λόγο για «κίνδυνο εισβολής από μέρους των μεταναστών» και ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματτέο Ρέντσι, ο οποίος, με την σειρά του κάλεσε τους πάντες «να διατηρήσουν, πρώτα απ΄ όλα, την ψυχραιμία τους».

Η υπουργός αρμόδια για τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, Μαρία Έλενα Μπόσκι, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή», ενώ διευκρίνισε ότι πρόκειται και για θέμα, το οποίο επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Στο μεταναστευτικό θέλησε να αναφερθεί και ο πάπας Φραγκίσκος, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να γνωρίζουμε πως οι μετανάστες δεν αποτελούν κίνδυνο, αλλά βρίσκονται οι ίδιοι σε κίνδυνο».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin