Τρίτη, 24 Μαΐου 2016

Κύπρος: Τα Κόμματα καταδικάζουν την ενέργεια Ερντογάν να καλέσει τον Ακκιντζί στην Κων/πολη

ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ  καταδικάζει την ενέργεια  του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να προσκαλέσει τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί σε δείπνο στο πλαίσιο της  παγκόσμιας ανθρωπιστικής συνοδου του ΟΗΕ  στην Κωνσταντινούπολη.

Ο εκπρόσωπος  τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι αντίστοιχες απαράδεχτες ενέργειες το μονο χειροπιαστό αποτέλεσμα που επιφέρουν είναι την υπονομευση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για επίλυση του Κυπριακού και σε καμία περίπτωση την αναγνώριση ή την αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεχτη και πλήρως αντιπαραγωγική την ενέργεια του Εσπερν Μπαρθ Αϊντα να οργανώσει συνάντηση όπως ανέφερε του Μουσταφα Ακκινζτι με τον Γενικό Γραμματέα  του ΟΗΕ στο περιθώριο της συνόδου.

ΔΗΚΟ

Το ΔΗΚΟ τονίζει ότι η πρόσκληση Ακκιντζί στο δείπνο αποτελεί αισχρή μεθόδευση της τουρκικής πλευράς για περαιτέρω αναβάθμιση του Μουσταφά Ακκιντζί, την οποία οργάνωσε ο Ερντογάν, με τις ευλογίες, απ’ ότι φαίνεται όπως αναφέρει του  Άιντα και των Ηνωμένων Εθνών.
  • Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Αθως Αντωνιάδης χαρακτηρισε ακόμα πιο επικίνδυνη την συνέργεια του Άιντα στη νέα αυτή μεθόδευση, η οποία πλήττει την όποια εναπομείνασα αξιοπιστία του εκπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών.
Ανέφερε ακόμα ότι οι τουρκικές μεθοδεύσεις  για αναβάθμιση του Ακκιντζί, με την ανοχή ή την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Εθνών, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν ή να αποτραπούν με τη λανθασμένη και κακή πολιτική που ακολουθείται τα τελευταία 8 χρόνια από τους Χριστόφια-Αναστασιάδη και τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ.
Ο κύριος Αντωνιάδης ανέφερε ότι αντίθετα, η πολιτική ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ τα τελευταία 8 χρόνια ανέχτηκε ή και ακόμα εξέθρεψε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις.


ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ
Ο Ταγίπ Ερντογάν έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έβαλε τρικλοποδιά στον Πρόεδρο Αναστασιάδη όταν εμφάνισε τον Μουσταφά Ακκιντζί  κατά τη διάρκεια της διεθνούς συνόδου για την ανθρωπιστική κρίση στην Κωνσταντινούπολη, προσπαθώντας να τον νομιμοποιήσει τονίζει το κίνημα οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών.
Το κίνημα τονίζει πως σωστά ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αποχώρησε από το δείπνο, αλλά όπως αναφέρει η ζημιά έγινε. Διερωτάται ακόμη γιατί δεν πάρθηκαν προληπτικά μέτρα και γιατί δεν τέθηκαν ασφαλιστικές δικλείδες;
  • Το κίνημα καταγγέλλει  τις πρακτικές αυτές, όπως και την κίνηση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν να συναντήσει τον Μουσταφά Ακκιντζί.
ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Απαράδεκτη και καταδικαστέα χαρακτηρίζει η Συμμαχία Πολιτών την στάση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να αποδεχθεί την παρουσία του Μουσταφά Ακκιντζί στο δείπνο και να συναντηθεί μαζί του.
  • Ο πρόεδρος της Συμμαχίας Γιώργος Λιλλήκας κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει θέμα τάξης για τον Μπάν Κι Μουν ο οποίος έχει υποχρέωση να σέβεται τα ψηφίσματα του Οργανισμού καθώς και τις αρχές του καταστατικού χάρτη.
Ο κύριος Λιλλήκας χαιρέτησε την απόφαση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας να μην παρευρεθεί στο δείπνο, τονίζοντας ότι η νέα αυτή πρόκληση εντάσσεται σε ένα οργανωμένο σχέδιο της Άγκυρας για αναβάθμιση του ψευδοκράτους και καθιέρωση στη διεθνή κοινότητα του Μουσταφά Ακιντζί ως λεγόμενου «προέδρου» μια χωριστής οντότητας στην Κύπρο.
Ο Γιώργος Λιλλήκας επισήμανε ότι η επιχείρηση αναβάθμισης του ψευδοκράτους θα πρέπει να αναχαιτιστεί.
riknews.com.cy
24/5/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin