Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

Δύναμη των ΗΠΑ στο Αιγαίο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές

Την πρόθεση των ΗΠΑ να διαθέσουν δυνάμεις στην εν εξελίξει επιχείρηση στο Αιγαίο Πέλαγος ανακοίνωσε χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο κ. Τζον Κέρι.


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των σχεδίων τους να έχουν ναυτική παρουσία στο Αιγαίο Πέλαγος, ως μέρος της προσπάθειας του ΝΑΤΟ να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές.

Η αποστροφή του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας συνιστά πλήρη επιβεβαίωση των πληροφοριών που είχε δημοσιεύσει η «Κ» στις 15 Απριλίου, σύμφωνα με τις οποίες μέσω Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες, οι ΗΠΑ εκδήλωναν προς την Ελλάδα το ενδιαφέρον τους για παρουσία στο Αιγαίο με περισσότερους από έναν τρόπους.

Διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι ο ακριβής προσδιορισμός της αμερικανικής παρουσίας στο Αιγαίο παραμένει να διευκρινιστεί περαιτέρω, ωστόσο η δημόσια δέσμευση εκ μέρους του κ. Κέρι συνιστά μια εξαιρετικά σημαντική αλλαγή, η οποία αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδουν στο Αιγαίο, αλλά και στη Μεσόγειο γενικότερα οι ΗΠΑ, στο πλαίσιο της στρατηγικής ασφαλείας της Συμμαχίας....
 kathimerini.com.cy
20/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin