Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Ματαιώσεις αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στον Πειραιά λόγω απεργίας των λιμενεργατών

Τον κώδωνα του κινδύνου για ματαιώσεις αφίξεων κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι του Πειραιά κρούει η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), με αφορμή τις νέες 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που προκήρυξαν οι λιμενεργάτες.

Όπως τονίζει, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας από την αδυναμία εξυπηρέτησης των κρουαζιεροπλοίων και των επιβατών-τουριστών, αναγκάζει τις διαχειρίστριες εταιρείες να εξετάσουν σοβαρά τη ματαίωση προσεγγίσεων στον Πειραιά για χρονικό διάστημα που μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια και να προκαλέσει ακυρώσεις προσεγγίσεων και σε άλλα ελληνικά λιμάνια.

Όπως αναφέρει η Ένωση, ήδη τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν ματαιώσεις προσεγγίσεων, τη στιγμή που «σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, η μείωση της κίνησης για το 2017 φαίνεται να είναι αισθητή και δε θα πρέπει η σημερινή κατάσταση στον λιμένα Πειραιά να γίνει αιτία να υπάρξουν πλέον δυσάρεστες εξελίξεις. Παράλληλα, από τις ακυρώσεις προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων σε λιμένες της Τουρκίας, ένεκα των γεγονότων, φαίνεται ότι οι προτιμήσεις σε μεγάλο βαθμό στρέφονται σε λιμένες της δυτικής Μεσογείου και βορείου θαλάσσης»...
  in.gr
30/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin