Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Άσαντ: Χαλέπι όπως Στάλινγκραντ

Με τη σημασία της μάχης του Στάλινγκραντ για τη Ρωσία συνέκρινε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ τη μάχη για το Χαλέπι.

Σε μήνυμά του προς τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα της Νίκης στη Ρωσία, ο Άσαντ τόνισε ότι «η ρωσική στήριξη στη μάχη της Συρίας κατά της τρομοκρατίας αντικατοπτρίζει τη θέληση του ρωσικού λαού να θέσει τέρμα στην αδικία και να ξεπεράσει τις δυσκολίες».

«Το Στάλινγκραντ τιμάται στο Χαλέπι και όλες τις συριακές πόλεις. Η Συρία υπόσχεται να συνεχίσει να μάχεται έως ότου οι επιτιθέμενοι ηττηθούν και η τελική νίκη είναι δική μας» αναφέρεται σε τηλεγράφημα Άσαντ προς τον Ρώσο πρόεδρο το οποίο επικαλείται το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και αναμεταδίδει το ρωσικό Sputnik.

«Ο ρωσικός λαός πλήρωσε βαρύ τίμημα για την Ημέρα της Νίκης και η αποφασιστικότητά του θα μείνει στη μνήμη γενεών ανά τους αιώνες» καταλήγει το τηλεγράφημα Άσαντ που επικαλείται το πρακτορείο SANA.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι θα τηρήσει ένα «καθεστώς ηρεμίας» για διάστημα 48 ωρών στο Χαλέπι, μετά την αμερικανο-ρωσική συμφωνία να παραταθεί από σήμερα, Πέμπτη, η εκεχειρία στη συριακή πόλη που μετρά εκατοντάδες νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες σε επιδρομές και συγκρούσεις.
 [elzoni.gr]
6/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin