Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Απογοήτευση Μποζκίρ για τις επαφές του στις Βρυξέλλες

Απογοητευμένος είναι ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μπόζκιρ από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να λυθεί το θέμα της άρσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

Όπως είπε, όταν θα επιστρέψει στην Τουρκία θα αξιολογήσουν ξανά τι πρέπει να γίνει με τα πέντε κριτήρια, ωστόσο επανέλαβε πως ο νόμος περί τρομοκρατίας της Τουρκίας δεν μπορεί να αλλάξει και πρέπει να λυθεί με τη ΕΕ με αμοιβαία κατανόηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στις Βρυξέλλες ο Τούρκος Υπουργός ανέφερε ότι δυστυχώς δεν μπορεί να πει ότι διατηρεί και μεγάλη ελπίδα από τις επαφές μου στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι το θέμα δεν είναι μια μαθηματική εξίσωση, αλλά είναι πολιτικό το θέμα.

"Δυστυχώς στην κατάσταση που είμαστε η Επιτροπή λέει ότι δεν εφαρμόσαμε πέντε από τα 72 κριτήρια αλλά δεν το θέτει ως όρο και υπέβαλε την πρόταση για άρση της βίζας λέγοντας ότι θα παρακολουθεί το θέμα. Ωστόσο όταν το θέμα έφτασε στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξε αντίδραση και τερματίστηκαν οι εργασίες, κάτι που βρίσκουμε απαράδεκτο. Με βάση τους κανόνες του Ευρωκοινοβουλίου δεν έχουν δικαίωμα να τερματίσουν τη διαδικασία. Πρέπει να μεταφερθεί το θέμα στην Επιτροπή. Επιπλέον χωρίς να ξεκινήσει η νομική διαδικασία βγήκαν πολλοί οι οποίοι κατά κανόνα επιτίθενται στην Τουρκία και διατηρούν έχθρα εναντίον της μέσω του Ευρωκοινοβουλίου και της Επιτροπής και εκφράζονται εναντίον της Τουρκίας και του Προέδρου μας", ανέφερε ο Βολκάν Μποζκίρ...
ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin