Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

Δεν δέχομαι κανένα υποβιβασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας (Νίκος Αναστασιάδης)

Δεν δέχομαι με καθοιονδήποτε τρόπο να υποβαθμίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε ενωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι όμως δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί.

Σε δηλώσεις του στου δημοσιογράφους προσερχόμενος στο χώρο διεξαγωγής του Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΕΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ερωτηθείς αν τα Ηνωμένα Έθνη «έστησαν παγίδα» στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν στην Κωνσταντινούπολη είπε ότι «δεν νομίζω να είναι θέμα παγίδας.

Είναι θέμα κακών χειρισμών οι οποίοι, όμως, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτοί. Δεν δέχομαι με κανέναν τρόπο να υποβαθμίζεται, καθοιονδήποτε τρόπο, η Κυπριακή Δημοκρατία.

Ένα είναι ο διακοινοτικός διάλογος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και άλλο είναι το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας που διεθνώς αναγνωρίζεται.

Είχα την ευκαιρία προ ολίγου να συνομιλήσω με τα Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, να συζητήσουμε επί μακρόν, διότι πληροφορήθηκε τα όσα έχουν συμβεί και θέλω να πιστεύω ότι θα αναληφθεί μια δράση, έτσι ώστε να αποφευχθούν ανάλογα ή παρόμοια φαινόμενα». Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα του προέδρου της Δημοκρατίας με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν προγραμματισμένο.

Ερωτηθείς αν η εμπλοκή του Ειδικού Σύμβουλου του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Eide στα γεγονότα όπως έχουν εξελιχθεί ήταν άμεση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «δεν θέλω να προβώ σε περαιτέρω σχόλια».
Κληθείς να πει αν τίθεται θέμα η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητήσει την αποχώρηση του κ. Εide, o Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε «να μου επιτρέψετε να παραμείνω σε αυτά που έχω πει».
 [kathimerini.com.cy]
25/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin