Τετάρτη, 18 Μαΐου 2016

Ερντογάν: Θα λύσουμε μόνοι μας το θέμα με το Ισλαμικό Κράτος

Την πρόθεση της Τουρκίας να λύσει μόνη της το ζήτημα με το Ισλαμικό Κράτος σε περίπτωης που δε βοηθηθεί από τους συμμάχους της, εξέφρασε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφερόταν στις ρουκέτες τις οποίες δέχεται η τουρκική πόλη Κιλίς, κοντά στη συριακή μεθόριο, από τους τζιχαντιστές.

«Θα νικήσουμε το Ισλαμικό Κράτος. Θα λύσουμε μόνοι μας αυτό το ζήτημα αν δεν λάβουμε βοήθεια που θα εμποδίζει αυτούς τους πυραύλους να πλήττουν το Κιλίς», είπε ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στην Κωνσταντινούπολη. Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου μεταδόθηκαν απευθείας από την τουρκική τηλεόραση.

«Χτυπήσαμε όλες τις πόρτες για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας», συνέχισε. «'Ομως κανείς δεν θέλει να κάνει αυτό το βήμα. Αν ο κόσμος δεν καταφέρει να συμφωνήσει στην ανάληψη αποφασιστικής δράσης εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, τότε ο κόσμος δεν θα είναι πλέον ασφαλής», κατέληξε.

Η πόλη Κιλίς βομβαρδίζεται συχνά από θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός του συριακού εδάφους τους τελευταίους μήνες. Τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ορισμένα κτήρια καταστράφηκαν από τις επιθέσεις. Ο τουρκικός στρατός και οι δυνάμεις του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανταπαντούν με πυρά και αεροπορικές επιδρομές στις οποίες έχουν σκοτωθεί δεκάδες μαχητές του Ι.Κ. στη βόρεια Συρία.

Τούρκοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι η Άγκυρα χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια από τον διεθνή συνασπισμό για να προστατεύσει τα σύνορά της, επισημαίνοντας το πόσο δύσκολο είναι να πληγούν οι κινητοί στόχοι του Ι.Κ..

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση της 12ης Μαΐου στην Κωνσταντινούπολη που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άτομα: πέντε στρατιωτικοί και τρεις πολίτες.

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη κοντά σε όχημα που μετέφερε στρατιωτικούς. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην πύλη στρατώνα στην συνοικία Σαντζάκτεπε της Κωνσταντινούπολης.
 elzoni.gr
18/5/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin