Τρίτη, 10 Μαΐου 2016

FYROM: Εντοπίστηκαν 69 πρόσφυγες που κατευθύνονταν προς την Eυρώπη

Εξήντα εννέα πρόσφυγες και μετανάστες, Αφγανοί, Πακιστανοί, Ιρακινοί και Σύροι, εντοπίστηκαν την Δευτέρα από τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ μέσα σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Αφότου έκλεισαν τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η βαλκανική οδός την οποία χρησιμοποιούσαν το 2015 εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες επισήμως παραμένει κλειστή. Πολλοί άνθρωποι όμως προσπαθούν καθημερινά να προωθηθούν στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη, συχνά κρυμμένοι μέσα σε αυτοκίνητα ή νταλίκες.

Ομάδες μεταναστών έχουν εντοπιστεί τόσο στην ΠΓΔΜ όσο και στη Σερβία να ακολουθούν εναλλακτικούς δρόμους προς την Ευρώπη, με τη βοήθεια ντόπιων διακινητών.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές της ΠΓΔΜ, οι 69 μετανάστες ήταν κρυμμένοι σε ένα φορτηγό που κατευθυνόταν από τη Γευγελή προς τα Σκόπια.

  • Οι περισσότεροι από αυτούς θα απελαθούν πίσω στην Ελλάδα. 

Έξι άνθρωποι ωστόσο μεταφέρθηκαν σε καταυλισμό υποδοχής προσφύγων.

Με βάση στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης περισσότεροι από 185.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φτάσει δια θαλάσσης από τις αρχές του έτους στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο ή την Ισπανία. Άλλοι 1.357 άνθρωποι πνίγηκαν προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin