Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

H Σλοβενία υποδέχτηκε τους πρώτους 28 Mετανάστες και πρόσφυγες βάσει τους σχεδίου Mετεγκατάστασης

Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακοίνωσε ότι η χώρα υποδέχθηκε σήμερα τους πρώτους 28 μετανάστες και πρόσφυγες, βάσει του σχεδίου μετεγκατάστασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο πολλά άλλα κράτη της ΕΕ εφαρμόζουν με χαρακτηριστική βραδύτητα ή απορρίπτουν απερίφραστα.

Ανάμεσα στους μετανάστες και τους πρόσφυγες συμπεριλαμβάνονται οικογένειες και πρόσωπα από το Ιράκ και τη Συρία. Αρχικά θα τους προσφερθεί στέγη σε ένα κέντρο υποδοχής αιτούντων άσυλο στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα, ανέφερε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Βέσνα Μίτριτς.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι περισσότεροι από τους ηγέτες των 28 κρατών μελών της ΕΕ ενέκριναν τη μετεγκατάσταση περίπου 160.000 αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα και την Ιταλία —τις χώρες όπου οι περισσότεροι εισήλθαν στην ευρωπαϊκή επικράτεια— σε άλλα κράτη ώστε να υπάρξει κατανομή του βάρους.

Όμως μέχρι τώρα λιγότεροι από 2.000 έχουν πράγματι μετεγκατασταθεί, λόγω της αντίστασης που προβάλλουν ειδικά χώρες της κεντρικής και της ανατολικής Ευρώπης, οι κυβερνήσεις των οποίων διατείνονται πως φοβούνται πως οι κατά πλειονότητα μουσουλμάνοι μετανάστες και πρόσφυγες δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν στις χριστιανικές κοινωνίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin