Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Δημοψήφισμα στην Oυγγαρία για τις Mετεγκαταστάσεις προσφύγων

Η Ουγγαρία θα διεξαγάγει δημοψήφισμα τον Σεπτέμβριο ή στις αρχές Οκτωβρίου για το αν θα δεχθεί οποιοδήποτε μελλοντικό σύστημα ποσοστώσεων της ΕΕ για τη μετεγκατάσταση προσφύγων, ανακοίνωσε το γραφείο του Ούγγρου Πρωθυπουργού την Τρίτη.


Ο Βίκτορ Όρμπαν έχει υιοθετήσει μια αντιμεταναστευτική στάση μετά και την κλιμάκωση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης πέρσι, και τάσσεται κατά του σχεδίου που συμφώνησε η πλειοψηφία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για μετεγκαταστάση 160 χιλιάδων προσφύγων.

Το ερώτημα που θα καλούνται να απαντήσουν οι Ούγγροι στο δημοψήφισμα είναι κατά πόσον θα αποδέχονταν ένα μόνιμο σύστημα ποσοστώσεων και πιο συγκεκριμένα «θέλετε την ΕΕ, ακόμα και χωρίς την έγκριση του ουγγρικού Κοινοβουλίου, να μπορεί να υπαγορεύσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία;».

«Όλο και πιο τρελές ιδέες γεννιούνται στις Βρυξέλλες. Φαίνεται ότι οι Βρυξέλλες δεν έχουν παραιτηθεί από το σχέδιο της υποχρεωτικής μετεγκατάστασης» δήλωσε σε διάσκεψη Τύπου ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου Antal Rogan.

Μόλις το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, ο Πρόεδρος Janos Ader θα καθορίσει την ημερομηνία, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για «θέμα εθνικής κυριαρχίας».
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin