Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

OHE: Αν δεν υπάρξει κατάπαυση πυρός στο Xαλέπι, περίπου 400.000 άνθρωποι μπορεί να τραπούν σε φυγή προς την Τουρκία

Εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, περίπου 400.000 άνθρωποι ενδέχεται να τραπούν σε φυγή προς την Τουρκία για να διαφύγουν από τις εχθροπραξίες, προειδοποίησε σήμερα ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα.

«Η εναλλακτική (σε μια επιτυχία των διαπραγματεύσεων με στόχο την εφαρμογή εκεχειρίας στο Χαλέπι) θα ήταν καταστροφική, καθώς μπορεί να δούμε 400.000 ανθρώπους να κινούνται προς τα τουρκικά σύνορα», είπε ο ντε Μιστούρα μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό και της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό επέρριψε νωρίτερα για άλλη μια φορά την ευθύνη για την επανέναρξη των εχθροπραξιών στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Υπογράμμισε ταυτόχρονα πως φοβάται ότι όλες οι ελπίδες περί διευθέτησης της σύρραξης στη Συρία, που δημιούργησε η εκεχειρία η οποία τέθηκε σε εφαρμογή τον Φεβρουάριο και οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, θα εξατμιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin