Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Προετοιμασία Tραπεζών έναντι Eνδεχόμενου Brexit ζητεί η EKT

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ζήτησε από τις διοικήσεις μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών να την ενημερώσουν λεπτομερώς για τα μέτρα που λαμβάνουν ώστε να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.


Οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ευρωζώνης ζήτησαν να πληροφορηθούν πώς θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες το σοκ που θα προκαλούσε το Brexit στις αγορές, αλλά και τι αλλαγές θα έκαναν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο ώστε να προσαρμοστούν στη νέα κατάσταση.

Η κίνηση της ΕΚΤ εντάσσεται στον ρόλο της ως εγγυητή της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στην Ευρωζώνη, ο οποίος πρέπει να προετοιμάζεται για κάθε αρνητικό ενδεχόμενο, παράλληλα όμως αντανακλά την αυξανόμενη αβεβαιότητα για την έκβαση του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η διοίκηση της ΕΚΤ έχει αποστείλει επιστολές με τις οποίες ζητάει πληροφορίες σε τράπεζες που έχουν μεγάλη έκθεση στη Βρετανία. Ως μοναδική εποπτική αρχή για τις 129 συστημικές τράπεζες της Ευρωζώνης η ΕΚΤ θέλει να εξετάσει τι είδους έκθεση έχουν τράπεζες στη Βρετανία και τι σχέδια έκτακτης ανάγκης έχουν επεξεργαστεί ώστε να προετοιμαστούν για κάθε πιθανό ενδεχόμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin