Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

ΥΠΟΙΚ: Στα 15 δισ. ευρώ τα πραγματικά ληξιπρόθεσμα προς το δημόσιο

Στα 15 δισ. ευρώ ανέρχονται οι πραγματικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, από το βήμα της Βουλής.

Όπως είπε, από τα περίπου 80 δισ. ευρώ που είναι το σύνολο των οφειλών φορολογουμένων προς το δημόσιο μόνο τα 15 δισ. ευρώ είναι εισπράξιμα.

Τα υπόλοιπα 65 δισ. ευρώ είναι οφειλές εταιρειών που έχουν κλείσει ή προσώπων που έχουν αποβιώσει ήδη από την δεκαετία του 1980, ανέφερε στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης αναφέρθηκε στο εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, υποστηρίζοντας ότι οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί και ότι η κάμψη που εμφανίζεται είναι εικονική, καθώς συμπεριλαμβάνονται τα πετρελαιοειδή, τα οποία λόγω της μείωσης των τιμών, δημιουργούν λάθος εικόνα.

Παρεμβαίνοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στο Κοινοβούλιο τα σχετικά στοιχεία. «Το να ερχόμαστε και να υποδεκαπλασιάζουμε τα οφειλόμενα με ελεύθερη μετάφραση, δεν είναι σωστό. Με πετρελαιοειδή και χωρίς αυτά, κάμψη δείχνουν οι εξαγωγές», είπε ο κ. Δένδιας.
  elzoni.gr
16/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin