Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Κύπρος: Σχεδιάζει έξοδο στις αγορές μέσα στο 2016

Η Κύπρος σχεδιάζει να εκδώσει ομόλογα φέτος, προσφεύγοντας στις αγορές για πρώτη φορά μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Χάρης Γεωργιάδης, στο πρακτορείο Bloomberg.

Μετά την ανάκτηση της πρόσβασής της στις αγορές το 2014, η Κύπρος πούλησε ομόλογα ύψους 2 δισ. ευρώ με διάρκεια από πέντε έως επτά έτη. Οι φόβοι ότι θα μπορούσε να δυσκολευθεί να διατηρήσει την πρόσβασή της στις αγορές, χωρίς ένα χρηματοδοτικό δίχτυ ασφαλείας, μετριάσθηκαν, καθώς η απόδοση των 10ετών τίτλων της υποχώρησε 16 μονάδες βάσης στο 3,75% μετά την έξοδό της από το τριετές πρόγραμμα στο τέλος Μαρτίου.

«Ουσιαστικά, θέλουμε να εξομαλύνουμε περαιτέρω τις περιόδους αποπληρωμής του χρέους, σε έναν πενταετή ορίζοντα. Έχουμε εξομαλύνει τις λήξεις του χρέους για το 2016 και το 2017, έτσι δεν πιεζόμαστε να κινηθούμε σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά θα διερευνήσουμε σίγουρα τις συνθήκες της αγοράς με την προοπτική έκδοσης ενός μεσοπρόθεσμου ομολόγου σε ευρώ (Euro Medium Term Note, ΕΜΤΝ)», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin