Σάββατο, 4 Ιουνίου 2016

ΕΝΦΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2031 ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Ο ΕΝΦΙΑ θα παραμείνει ως μόνιμος φόρος σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων μέχρι το 2031, όπως προβλέπει η έκθεση αποδοτικότητας των επενδύσεων που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο που κατατέθηκε στην Βουλή.

Ειδικότερα, όπως προβλέπεται στην Έκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρυθμίσεων του νέου νόμου, τα εκτιμώμενα κρατικά έσοδα από τη λειτουργία των επενδύσεων που θα ενταχθούν στον νέο αναπτυξιακό νόμο ανέρχονται σε 1,45 δισεκατομμύρια ευρώ τη περίοδο 2016-2031.

Υπενθυμίζεται ότι το 2011, εν μέσω κρίσης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, θεσμοθετήθηκε το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), γνωστό και ως χαράτσι της ΔΕΗ, μετονομάστηκε σε Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) το 2013 και στη συνέχεια έγινε ο γνωστός ΕΝΦΙΑ.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες είχε πει ότι θα καταργήσει τον συγκεκριμένο φόρο, όμως όπως φαίνεται τώρα παγιώνεται.
elzoni.gr
4/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin