Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2016

Δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου : Ο ΚΟΡΜΠΙΝ ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΕ

Τους υποστηρικτές των Εργατικών να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου κάλεσε ο επικεφαλής του κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο Κόρμπιν -ο οποίος είχε ψηφίσει «όχι» στην ένταξη της χώρας στην προκάτοχο της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) στο δημοψήφισμα του 1975- δήλωσε πως η ευθύνη για τα προβλήματα που προκάλεσε η μετανάστευση δεν βρίσκεται στην ΕΕ, αλλά στην κυβέρνηση των Συντηρητικών και στους εργοδότες.

«Ας μην κατηγορούμε τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, εργάζονται και μεταναστεύουν σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε στα μέλη και τους υποστηρικτές του κόμματος.

«Αντί αυτού ας διασφαλίσουμε ότι οι κυβερνήσεις ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των κοινοτήτων και ότι αυτοί οι αδίστακτοι εργοδότες που εκμεταλλεύονται χυδαία τους διακινούμενους εργαζομένους και προσπαθούν να περιορίσουν τα δικαιώματα τους πρέπει να αντιμετωπιστούν» τόνισε.

Ωστόσο, ο Κόρμπιν κράτησε αποστάσεις από την εκστρατεία παραμονής της χώρας στην ΕΕ, απορρίπτοντας κάποια επιχειρήματα για τους οικονομικούς κινδύνους που ελλοχεύει η αποχώρηση από την ΕΕ (λεγόμενο Brexit), χαρακτηρίζοντας αυτά προϊόν «διαφήμισης», «μυθοπλασίας» καθώς και «προφητείες καταστροφών».

Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η χώρα της επιθυμεί να παραμείνει η Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση «προς όφελος όλων μας».

Η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο.

«Φυσικά, εξαρτάται από τους πολίτες της Βρετανίας πώς επιθυμούν να ψηφίσουν στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Έχω πει επανειλημμένως ότι προσωπικά ελπίζω και εύχομαι να είναι η Βρετανία αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ» τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος.

«Συνεργαζόμαστε καλά με την Βρετανία, κυρίως όταν συνομιλούμε για τους νέους κανόνες για την ΕΕ» τόνισε η Μέρκελ. «Πρέπει να τους αναπτύξουμε αυτούς μαζί με την Βρετανία και όποτε το διαπραγματευτούμε, μπορεί κανείς να έχει μεγαλύτερη επιρροή στη συζήτηση όταν κάθεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις. Το αποτέλεσμα θα είναι τότε σίγουρα καλύτερο από το εάν ήταν και έξω από το δωμάτιο» τόνισε.

Η Μέρκελ αναφέρθηκε στη σημασία της κοινής αγοράς και είπε ότι οι χώρες εκτός ΕΕ «δεν θα λάβουν ποτέ πολύ καλό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις» (για την κοινή αγορά).

«Δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας, αλλά και προς το συμφέρον της Βρετανίας εάν φέρει το πολιτικό της βάρος στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ως αναπόσπαστο μέλος της ΕΕ» πρόσθεσε η γερμανίδα καγκελάριος.
 elzoni.gr
3/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin