Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Τούρκος ΥΠΕΞ: Άνοιγμα νέου κεφαλαίου ένταξης στην ΕΕ στις 30 Ιουνίου

Η Τουρκία επιβεβαίωσε σήμερα ότι στις 30 Ιουνίου θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στις διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), με την ευκαιρία του οποίου θα ήθελε να δει την Ευρωπαϊκή Ένωση να "τηρεί τις υποσχέσεις της" για την κατάργηση της βίζας για τους τούρκους πολίτες.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε στους δημοσιογράφους πως με την ευκαιρία αυτή θα μεταβεί στις Βρυξέλλες συνοδευόμενος από συναδέλφους του, τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και τον υπουργό Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, για μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

"Θα μεταβούμε στις Βρυξέλλες για το άνοιγμα αυτού του κεφαλαίου και θα συζητήσουμε επίσης το αδιέξοδο όσον αφορά το θέμα της εξαίρεσης (των τούρκων πολιτών) από το καθεστώς της βίζας" στον χώρο Σένγκεν, είπε

Το ζήτημα της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ ήταν ένα από τα μεγαλύτερα φόβητρα που επέσειαν οι υποστηρικτές της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα που διεξάγεται σήμερα.

Το κεφάλαιο 33 αφορά θέματα προϋπολογισμού και οικονομικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin