Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Να μην επικαλεστούμε γρήγορα το Άρθρο 50, δηλώνει ο επικεφαλής της καμπάνιας του Brexit

Η Βρετανία θα πρέπει να αρχίσει ανεπίσημες διαπραγματεύσεις για έναν πλήρη διακανονισμό που θα διέπει τις σχέσεις της με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την έξοδό της, πριν επικαλεσθεί το Άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της εκστρατείας υπέρ του Brexit.


"Δεν πιστεύουμε πως υπάρχει ανάγκη να επικαλεσθούμε γρήγορα το Άρθρο 50", δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο επικεφαλής της εκστρατείας Vote Leave Μάθιου Έλιοτ.

"Είναι καλύτερα να κατακάτσει η σκόνη το καλοκαίρι και στο διάστημα αυτό να γίνουν ανεπίσημες διαπραγματεύσεις με άλλα κράτη", υποστήριξε.

Ο Έλιοτ δήλωσε πως ο πλήρης διακανονισμός της εξόδου της Βρετανίας θα περιλάβει όλες τις πλευρές της σχέσης, περιλαμβανομένων της βρετανικής συνεισφοράς στην ΕΕ, της πρόσβασης στην ενιαία αγορά, των συμφωνιών έκδοσης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

"Δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρξει μια λογική διευθέτηση για να συνεχιστεί το passporting (σ.σ.: η δυνατότητα των επίσημων χρηματιστηριακών γραφείων να διενεργούν συναλλαγές στα διάφορα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια χωρίς ιδιαίτερη άδεια)", δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin