Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η Αίγυπτος καταδικάζει τον Μόρσι, δημοσιογράφους του Al-Jazeera

Αιγυπτιακό δικαστήριο επικύρωσε το Σάββατο την καταδίκη σε θάνατο δύο δημοσιογράφων του Al Jazeera. Οι δημοσιογράφοι δικάστηκαν ερήμην. Εν τω μεταξύ, το Σάββατο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη ο ισλαμιστής πρώην πρόεδρος της χώρας Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Μόρσι καταδικάστηκε για κατασκοπεία και για παράδοση «διαβαθμισμένων εγγράφων» στο Κατάρ, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση NileTV.

Η ισόβια κάθειρξη μεταφράζεται σε φυλάκιση 25 ετών, στην Αίγυπτο.

Εκτός από τον Μόρσι, καταδικάστηκαν άλλα δύο άτομα

Παράλληλα, δικαστήριο στο Κάιρο επικύρωσε την καταδίκη σε θάνατο, έξι κατηγορουμένων -μεταξύ των οποίων και οι δύο δημοσιογράφοι- για σχέσεις με την εκτός νόμου, οργάνωση Μουσουλμανική Αδελφότητα για τις ίδιες κατηγορίες. Οι καταδικασθέντες μπορούν να ασκήσουν έφεση κατά των ποινών.

Η εισαγγελία του Καΐρου ισχυρίζεται ότι τα έγγραφα που διέρρευσαν στο Κατάρ περιείχαν εμπιστευτικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου, ενώ παραδόθηκαν στις μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ, έναντι τιμήματος 1 εκατ. δολαρίων.
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin