Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

Σε διάλυση αρχαιολογικοί χώροι

Τραγική είναι η κατάσταση στους αρχαιολογικούς χώρους εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

 Η πανελλήνια ένωση υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων έκανε λόγο για ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, κλειστά αναψυκτήρια και πωλητήρια.

«Η ΠΕΥΦΑ έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για το μεγάλο αυτό πρόβλημα το οποίο έχει άμεση σχέση με τη φύλαξη και την ασφάλεια των εκθεμάτων. Γι’ αυτό και η ΠΕΥΦΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους για να αναδείξει, τόσο στην ελληνική κοινωνία, όσο και στους επισκέπτες το πρόβλημα αυτό.

Επίσης θέλει να ενημερώσει ότι ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί το ηλεκτρονικό εισιτήριο και ότι είναι κλειστά πάρα πολλά αναψυκτήρια και πωλητήρια, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται και να μην εξυπηρετούνται οι επισκέπτες, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σημαντική απώλεια εσόδων για το Ελληνικό κράτος.
Η ανικανότητα του ΤΑΠΑ (Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων & Απαλλοτριώσεων) να δώσει λύση ιδιαίτερα στο θέμα των πωλητηρίων και αναψυκτηρίων, αλλά και στο ηλεκτρονικό εισιτήριο έχει όνομα. Είναι η Πρόεδρος του Δ.Σ. ΤΑΠΑ, Κα Ασπασία Λούβη».

Ευθύνες στο υπουργείο
«Επίσης για τη μη πρόσληψη μόνιμων αρχαιοφυλάκων παρά τις επείγουσες ανάγκες και τις τραγικές ελλείψεις υπάρχουν μεγάλες ευθύνες και στη σημερινή ηγεσία του ΥΠΠΟΑ.
Είναι αδιανόητο να εγκαινιάζονται νέα Μουσεία και το προσωπικό φύλαξης να είναι μόνο έκτακτο. Δηλαδή οι κωδικοί ασφάλειας, οι συναγερμοί και όλα τα σχετικά με την ασφάλεια ενός Μουσείου θα είναι γνωστά σε προσωπικό το οποίο θα αποχωρήσει στις 31 Οκτωβρίου;
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ, αλλά και τον καθ’ ύλην αρμόδιο επιστημονικό κλάδο, κατ’ αρχήν να εξασφαλίζουν την λειτουργία αλλά κυρίως την ασφάλεια των Μουσείων και μετά να τα εγκαινιάζουν. Θεωρούμε ότι το πρόβλημα είναι μείζον και πρέπει να υπάρξει άμεσα λύση».
  elzoni.gr
23/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin