Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Στο κλείσιμο μιας τετ α τετ συνάντησης κατέληξαν Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τουρκικής προεδρίας οι δύο ηγέτες τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει επιστροφή στην κανονικότητα των σχέσεων των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας.

«Μαζί με τη λήψη των απαραίτητων βημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις, Πούτιν και Ερντογάν υπογράμμισαν την ανάγκη για συνεργασία ενόψει των πολιτικών, οικονομικών και ανθρωπιστικών κρίσεων στην περιοχή» αναφέρεται στην ανακοινωση της τουρκικής προεδρίας.

Η τηλεφωνική συνομιλία, που διήρκεσε 40 λεπτά, ορίστηκε μετά την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα ο Ερντογάν στον Πούτιν στην οποία ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη και εξέφρασε τη λύπη του για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία στις 24 Νοεμβρίου του 2015 και τον θάνατο ενός εκ των χειριστών του, παρότι το Κρεμλίνο θέλησε στη συνέχεια να μετριάσει τις ελπίδες της Τουρκίας για ταχεία αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών.
 crashonline.gr
29/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin