Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016

Μαδούρο ζητεί στήριξη των Λατινικών χωρών

Να μην βάλουν τη Βενεζουέλα στην απομόνωση καλεί τις χώρες της Λατινικής Αμερικής ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

«Καλώ τις κυβερνήσεις της ηπείρου να διατηρήσουν την αλληλεγγύη, την συνεργασία και την κατανόηση και να μην παραδοθούν στην βάναυση πίεση για απομόνωση της Βενεζουέλας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προς τους ηγέτες των κρατών της Καραϊβικής σε σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται στην Αβάνα.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θεωρεί πιόνι της πολιτικής των ΗΠΑ, ζήτησε αυτή την εβδομάδα έκτακτη συνάντηση για να συζητηθεί ενδεχόμενη επιβολή μομφής προς την Βενεζουέλα για παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.

«Η Βενεζουέλα δεν θα παραδοθεί, δεν θα γονατίσει, θα πολεμήσουμε με την ίδια δύναμη που πολεμήσαμε ενάντια σε πραξικοπήματα και κάθε είδος παρόμοιας παρεμβατικότητας τα τελευταία 17 χρόνια» διεμήνυσε.

Στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου ο Κουβανός πρόεδρος Ραούλ Κάστρο προσέφερε στον Μαδούρο «την ισχυρή και απόλυτη στήριξή του» και κατήγγειλε την «ιμπεριαλιστική αντεπίθεση» ενάντια στις προοδευτικές κυβερνήσεις σε όλη την Λατινική Αμερική.
  elzoni.gr
6/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin