Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Ομπάμα: Σεβόμαστε την απόφαση των Βρετανών

Τις σχέσεις τους με τη Βρετανία φαίνεται ότι επανεξετάζουν οι χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την απόφαση των πολιτών να βγουν εκτός της ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε ότι η Ρωσία ελπίζει ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιτρέψει τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Βρετανίας και της Ρωσίας.

"Ελπίζουμε ότι σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, θα υπερισχύσει η ανάγκη οικοδόμησης καλών σχέσεων", δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους τονίζοντας ότι λυπάται "που δεν διαπιστώνει πάντα μια βούληση συνεργασίας εκ μέρους των βρετανών εταίρων μας".

"Το θέμα του Brexit είναι εσωτερική υπόθεση της Βρετανίας και των σχέσεών της με την ΕΕ", πρόσθεσε ο Πεσκόφ τονίζοντας ότι η Μόσχα θέλει η Ευρωπαϊκή Ενωση να είναι "ακμάζουσα και σταθερή".

Στο μεταξύ, διά στόματος του αντιπροέδρου, Τζον Μπάιντεν, ήρθε η πρώτη αντίδραση των ΗΠΑ για το Brexit.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προτιμούσαν η Βρετανία να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά σέβονται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ανέδειξε νικητή το στρατόπεδο του Brexit.

Τον σεβασμό του, ως προέδρου των ΗΠΑ, στην απόφαση του λαού της Μεγάλης Βρετανίας για έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η σχέση των ΗΠΑ με το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντέξει, πρόσθεσε.

«Ο λαός του Ηνωμένου Βασιλείου μίλησε και σεβόμαστε την απόφασή του», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, σε επιθέσεις στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες καλεί το  ISIS, μετά το δημοψήφισμα των Βρετανών και με στόχο να παραλύσει η Ευρώπη.

Οπως μεταδίδει η Daily Mirror, κανάλι τζιχαντιστών πανηγυρίζει για το Brexit και τις επιπτώσεις που θα έχει στην ΕΕ η αποχώρηση της Βρετανίας.

Εκφράζουν τη χαρά για τον οικονομικό αντίκτυπο και τη διάσπαση της ΕΕ μετά την απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την πολιτική-οικονομική ένωση και καλούν για επιθέσεις στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες προκειμένου να «παραλύσουν» την Ευρώπη.
  elzoni.gr
25/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin