Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2016

Οι ακροδεξιοί της Ευρώπης ζητούν δημοψηφίσματα σε όλη την ΕΕ

Μία εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα στη Βρετανία για την παραμονή της ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αρκετά ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα ζητούν τη διεξαγωγή παρομοίων δημοψηφισμάτων σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

«Θέλω να ερωτηθούν όλοι οι λαοί της Ευρώπης ως προς τη σχέση τους με την ΕΕ» τόνισε από τη Βιέννη, όπου έγινε σχετική συνάντηση, η Μαρίν Λεπέν.

Μεταρρυθμίσεις για να εμποδιστεί μία «αυτοκτονία» της ΕΕ ζήτησε ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, αρχηγός του αυστριακού ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, του μεγαλύτερου της αντιπολίτευσης το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως πρώτη πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από 30%.

Η Λεπέν εκτιμά πως οι περισσότεροι Γάλλοι είναι εναντίον της ΕΕ, γιατί , όπως τόνισε, «ήταν εναντίον της ήδη και το 2005, στο τότε αποτυχημένο δημοψήφισμα για το Ευρωπαικό Σύνταγμα».

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου ανέφερε πως μία έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει την αρχή μίας Ευρώπης «α λα καρτ», προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί δεν επιτρέπεται να τιμωρηθούν για μία ετυμηγορία τους υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, ενώ, παραπέμποντας στο γεγονός ότι η Βρετανία δεν ανήκει στη Ζώνη του Σένγκεν ούτε στην Ευρωζώνη, επισήμανε πως «η Γαλλία θα είχε ίσως πενταπλάσιους λόγους να εγκαταλείψει την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin