Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Στοιχεία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας

Τα πλήρη στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια» ποσών άνω των 30 εκατομμυρίων, ζητά με επιστολή - παραγγελία του από όλες τις τράπεζες, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.

Με την εντολή του προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Δραγάτσης ζητά τους φακέλους των μη εξυπηρετούμενων μεγάλων δανειοδοτήσεων που αφορούν το διάστημα 2009 έως σήμερα, προκειμένου στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διενεργεί, να εξετάσει αν τα ποσά που πιστώθηκαν σε επιχειρήσεις δαπανήθηκαν για τους λόγους που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες ως δάνεια, ή αν τα χρήματα διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Σκοπός του κ. Δραγάτση είναι να εντοπίσει ποια από τα ερευνώμενα χρηματικά ποσά των δανειοδοτήσεων «μετανάστευσαν» στο εξωτερικό και μεταβλήθηκαν σε προσωπικούς ή άλλους τραπεζικούς λογαριασμούς. Τα στοιχεία που φέρεται να διαθέτει ο εισαγγελικός λειτουργός, φαίνεται να καταδεικνύουν αρκετές περιπτώσεις επιχειρηματιών, που εντός της χώρας εμφανίζονται «μη δυνάμενοι» να αποπληρώσουν τις επιχειρηματικές δανειακές τους υποχρεώσεις, ενώ στο εξωτερικό είναι μεγαλοκαταθέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin