Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

Ξαναβγαίνουν στους δρόμους οι καθαρίστριες

Την αγανάκτησή τους για τις εργασιακές σχέσεις που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και την αβεβαιότητα που βιώνουν, επειδή ακόμη δεν έχει εκδοθεί από τα αρμόδια υπουργεία η απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων στην επικείμενη σχολική χρονιά, εκδήλωσαν το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, τα μέλη της διοίκησης του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας και της διοίκησης Σωματείου καθαριστριών «Ο Ευκλείδης».

«Ξαναβγαίνουμε στους δρόμους, όπως κάναμε το 2015. Τέλος Ιουνίου θα πρέπει να βγει η απόφαση για την καθαριότητα των σχολείων και κανείς δεν μας έχει πει τίποτε. Θέλουμε να ξέρουμε, θέλουμε να προγραμματίσουμε την ζωή μας.

Η αμοιβή μας είναι 33,77 ευρώ μικτά το μήνα για κάθε αίθουσα διδασκαλίας, ενώ το σύνολο των αποδοχών μας δεν ξεπερνάει τα 300 ευρώ, ασχέτως ωραρίου και με την υποχρέωση να παραδίνουμε το σχολείο κάθε μέρα καθαρό» δήλωσε η πρόεδρος των συμβασιούχων καθαριστριών, Μαρία Παχούμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin