Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Εκτακτος προϋπολογισμός σε περίπτωση Brexit - Αντιμέτωπη με ανταρσία η κυβέρνηση Κάμερον

Ο υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε σήμερα ότι θα παρουσιάσει έκτακτο προϋπολογισμό στην περίπτωση που οι Βρετανοί ταχθούν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά 57 από τους βουλευτές του δικού του Συντηρητικού Κόμματος είπαν ότι θα μπλοκάρουν τα μέτρα αυτά.

Οι Βρετανοί προσέρχονται στις κάλπες στις 23 Ιουνίου και καλούνται να αποφασίσουν εάν η χώρα τους θα παραμείνει μέλος της ΕΕ ή θα αποχωρήσει. Το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται διχασμένο με τον Όσμπορν και τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον να τάσσονται υπέρ της παραμονής και άλλα σημαίνοντα στελέχη να τάσσονται υπέρ της αποχώρησης.

Με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν μια δυναμική υπέρ του Brexit, ο Όσμπορν κλιμάκωσε τις προειδοποιήσεις του για τις επιπτώσεις μιας αποχώρησης, λέγοντας ότι θα απαντήσει σε αυτό το ενδεχόμενο αυξάνοντας τους φόρους και μειώνοντας τις δαπάνες.

«Θα πρέπει να αντλήσουμε περισσότερα χρήματα είτε αυξάνοντας τους φόρους όπως τον φόρο εισοδήματος ή θα πρέπει να δαπανούμε λιγότερα για τις μεγάλες δημόσιες υπηρεσίες όπως οι υπηρεσίες υγείας ή το εκπαιδευτικό σύστημα ή τον αμυντικό προϋπολογισμό», δήλωσε ο Όσμπορν σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC...
 [imerisia.gr]
15/6/16
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin