Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016

Hollande: Το μέλλον της ΕΕ διακυβεύεται με το Brexit - Στη Γερμανία μετά το δημοψήφισμα

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ προειδοποίησε σήμερα τους Βρετανούς ότι αν ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της χώρας τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση αυτή θα είναι μια μη αναστρέψιμη απόφαση που θα θέσει σε μεγάλο κίνδυνο την πρόσβαση της Βρετανίας στην ενιαία αγορά της Ένωσης.

"Θα υπάρξει πολύ σοβαρός κίνδυνος η Βρετανία να χάσει την πρόσβασή της στην ενιαία αγορά και σε ό,τι πάει μαζί με τον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο. Ο καθένας θα πρέπει να το γνωρίζει καλά αυτό", είπε ο Ολάντ.

"Αν η επιλογή είναι η αποχώρηση από την ΕΕ... αυτό θα είναι μη αναστρέψιμο", είπε ο γάλλος πρόεδρος.

"Αυτό που διακυβεύεται είναι κάτι περισσότερο από το μέλλον της Βρετανίας, είναι επίσης το μέλλον της ΕΕ", είπε.

"Η αποχώρηση μιας χώρας που ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτικά στην ΕΕ θα είχε εξαιρετικά σοβαρές συνέπειες", είπε ο Ολάντ, που μιλούσε στους δημοσιογράφους έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Παρίσι με τον σλοβάκο πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο.

Επίσκεψη στη Γερμανία

Ο Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε επίσης ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα μεταβεί στη Γερμανία, για μια επίσκεψη αφιερωμένη στην "αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος", μετά το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στη Βρετανία.

"Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα για να εργαστούμε μαζί για (...) την αναγέννηση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος", είπε ο Γάλλος πρόεδρος υποδεχόμενος στο Παρίσι τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.
 imerisia.gr
22/6/16
--

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Widget by LinkWithin