Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

IFO : Η γερμανική βιομηχανία δεν φοβάται το Brexit!

Σχεδόν τα δύο τρίτα των γερμανικών βιομηχανικών επιχειρήσεων υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα πλήξει τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με έρευνα του οικονομικού ινστιτούτου Ifo που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, παρόλο που είναι εμφανείς οι διαφορές τους ανάλογα το μέγεθος και τον κλάδο στον οποίο ανήκουν.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 61% των ερωτηθέντων είπαν ότι ένα Brexit δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την επιχείρησή τους, ενώ το 38% δήλωσε ότι θα προκαλέσει ζημία.

Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, με περισσότερους από 500 εργαζομένους, ήταν πιο ανήσυχες, με το 53% εξ αυτών να υποστηρίζουν ότι η έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα έχει αρνητικές συνέπειες για τις δραστηριότητές τους.

Σε επίπεδο μεμονωμένων κλάδων, οι εταιρίες ηλεκτρονικών προϊόντων, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι βιομηχανίες μετάλλων ήταν πιο ανήσυχες, ενώ οι εταιρίες τροφίμων και υφασμάτων οι λιγότερο ανήσυχες, σύμφωνα με το Ifo.
  imerisia.gr
 22/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin