Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Merkel: Αμεση δράση για να αποφευχθούν έξοδοι και άλλων χωρών από την ΕΕ

Οι χρηματαγορές ανησυχούν μπροστά στον κίνδυνο ακυβερνησίας στην ΕΕ μετά το βρετανικό δημοψήφισμα: Αυτό φέρεται να δήλωσε η γερμανίδα Καγκελάριος σε στελέχη του κόμματός της, σύμφωνα με το Reuters. Μάλιστα η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την ανάγκη για άμεση δράση προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος και άλλων χωρών από την ΕΕ.


«Πρέπει να ενεργήσουμε γρήγορα για να αποφευχθεί και η φυγή και άλλων χωρών από την Ε.Ε», είπε χαρακτηριστικά η Αγκελα Μέρκελ και επεσήμανε ότι «τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια εμβάθυνση της συνεργασίας στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφαν Ζάιμπερτ, τόνισε ότι «δεν μπορούν να γίνουν άτυπες διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50». Εξέφρασε παράλληλα την αποφασιστικότητα της Γερμανίας για ενίσχυση της ενότητας στην Ευρώπη.

«Οι 27 χώρες που απομένουν στην Ενωση θα πρέπει να διαβουλευτούν για τους τρόπους με τους οποίους θα προχωρήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 [imerisia.gr]
27/6/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin