Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

Wall Street Journal: Ο διεθνής συνασπισμός - ΗΠΑ ενδέχεται να σκότωσε αντάρτες με τους οποίους έχει συμμαχήσει

Ο διεθνής συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ που μάχεται εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο ενδέχεται να σκότωσε "κατά λάθος" αντάρτες με τους οποίους έχει συμμαχήσει σε μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν τα μαχητικά του στα τέλη Μαΐου στη βόρεια Συρία, γνωστοποίησε το Σάββατο εκπρόσωπος τύπου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.


Ο συνασπισμός ενημερώθηκε ότι «τέσσερα μέλη των οργανώσεων που πολεμούν το Ισλαμικό Χαλιφάτο» ενδέχεται να έχουν σκοτωθεί σε έναν βομβαρδισμό την 28η Μαΐου κοντά στην πόλη Μαρέα, στη βόρεια Συρία, επισήμανε ο συνταγματάρχης Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος τύπου της στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή (Centcom).

«Μια έρευνα έχει ξεκινήσει» για τη διαλεύκανση του περιστατικού, εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου, ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μετέδωσε η εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τη Centcom, ο συνασπισμός διεξήγαγε τρεις αεροπορικές επιδρομές εκείνη την ημέρα σε αυτήν την περιοχή της επαρχίας Χαλέπι, όπου τις τελευταίες εβδομάδες μαίνονται οι μάχες μεταξύ των τζιχαντιστών και των ανταρτών.

Όπως έγραψε η Wall Street Journal, οι αντάρτες που στοχοθετήθηκαν ήταν μαχητές της ταξιαρχίας Μουτασίμ, η οποία επιβεβαίωσε ότι δέκα πολεμιστές της σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό.

Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η εν λόγω οργάνωση είναι μεταξύ εκείνων που προμηθεύτηκαν όπλα κι άλλους εξοπλισμούς από το Πεντάγωνο στο πλαίσιο του προγράμματος της Ουάσιγκτον για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό των Σύρων ανταρτών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin