Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Κοινές ασκήσεις Κίνας και Ρωσίας στη Νότια Σινική Θάλασσα

Η Κίνα και η Ρωσία θα διεξαγάγουν ναυτικές ασκήσεις «ρουτίνας» στη Νότια Σινική Θάλασσα τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Κίνας την Πέμπτη, τονίζοντας ότι οι ασκήσεις θα ενδυναμώσουν την συνεργασία τους, καθώς και ότι δεν στοχεύουν εναντίον τρίτης χώρας.

Οι ασκήσεις ανακοινώνονται σε μια περίοδο κατά την οποία η ένταση στην περιοχή για τα υπό αμφισβήτηση ύδατα έχει κλιμακωθεί, ιδιαίτερα μετά την απόφαση δικαστηρίου στη Χάγη σε βάρος της Κίνας με το σκεπτικό ότι δεν κατέχει ιστορικά δικαιώματα στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η Κίνα αρνήθηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία και απέρριψε την απόφαση.

Η Κίνα και η Ρωσία είναι μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με δικαίωμα βέτο, και έχουν κοινές απόψεις σε πολλά μεγάλα θέματα όπως την κρίση στη Συρία, πράγμα που τους τοποθετεί σε διαμετρικά αντίθετες πλευρές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Δυτική Ευρώπη. Πέρυσι διεξήγαγαν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας και τη Μεσόγειο.
  zougla.gr
29/7/16
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin