Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Κινήσεις αποκλιμάκωσης στις σχέσεις ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν επίσημα με τη Ρωσία στις 13 Ιουλίου, λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της συμμαχίας στη Βαρσοβία -κίνηση που ερμηνεύεται ως προσπάθεια αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ Ουάσινγκτον - Βρυξελλών και Μόσχας.

Οι μεταξύ τους σχέσεις παραμένουν τεταμένες λόγω της ουκρανικής κρίσης και της προσάρτησης της Κριμαίας, την ώρα που τα στρατιωτικά γυμνάσια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε χώρες της Βαλτικής προκαλούν την έντονη ενόχληση του Κρεμλίνου.

Το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα συναντηθεί σε επίπεδο πρέσβεων στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, μετά από τη σύνοδο στη πρωτεύουσα της Πολωνίας, όπου οι δυτικοί ηγέτες θα συζητήσουν θέματα ασφαλείας στην Ανατολική Ευρώπη, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας.

Ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ είπε ότι η Μόσχα θα εστιάσει στις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Βαρσοβία, επαναλαμβάνοντας ότι η συγκέντρωση στρατευμάτων της συμμαχίας θέτει σε κίνδυνο την ειρήνη στην κεντρική Ευρώπη.
 zougla.gr
7/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin