Τρίτη, 12 Ιουλίου 2016

Αμερικανική παρέμβαση προς την Τουρκία για το Κυπριακό ζητεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Αμερικανική παρέμβαση προς την Τουρκία για το Κυπριακό ζητεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτώρια Νούλαντ.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα αξιωματούχο από τις έξι το απόγευμα.

Μιλώντας μετά τη σημερινή συνάντηση με τον Μουσταφά Ακκιντζί, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θα απηυθύνει έκκληση προς την κυρία Νουλάντ να αναλάβει πρωτοβουλία για θετική ανταπόκριση από πλευράς Τουρκίας. Υπάρχουν προβλήματα, πρόσθεσε, που υφίστανται λόγω της Τουρκικής στάσης.
 riknews.com.cy
 12/7/16
---
  • O μοναδικός μας ρόλος εδώ είναι να ακούσουμε τις δύο πλευρές, δήλωσε απόψε η Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ αρμόδια για Ευρωπαϊκές και Ευρωασιατικές Υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ.
Η κ. Νούλαντ, η οποία έγινε δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είπε μετά τη συνάντηση ότι ήταν μια πάρα πολύ καλή συνάντηση και ότι οι δύο ηγέτες εργάζονται πολύ σκληρά.

"Πρέπει να μεταβώ στην άλλη πλευρά του νησιού και να συνεχίσω να εργάζομαι," ανέφερε.
Ερωτηθείσα αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της ζήτησε να μεταφέρει μήνυμα στην τουρκική Κυβέρνηση, η κ. Νιούλαντ είπε ότι «ο μοναδικός μας ρόλος εδώ είναι να ακούσουμε τις δύο πλευρές».
  kathimerini.com.cy
12/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin