Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Τσαβούσογλου: Το συντομότερο η έκδοση των «οκτώ»

Οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι κατέφυγαν το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη με στρατιωτικό ελικόπτερο, θα εκδοθούν στην Τουρκία «το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τονίζοντας ότι συνομίλησε για το ζήτημα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

«Είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά. Μου είπε ότι οι οκτώ προδότες οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα, θα επιστραφούν το συντομότερο δυνατόν».

Σε ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι, σε ό,τι αφορά το αίτημα χορήγησης ασύλου, ο κ. Κοτζιάς τόνισε στον κ. Τσαβούσογλου πως το θέμα θα εξεταστεί με βάση όσα προβλέπονται από τη σχετική ελληνική και διεθνή νομοθεσία και θα τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες από το Διεθνές Δίκαιο.

Συμπλήρωσε, ωστόσο, πως λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπ’ όψιν ότι οι συλληφθέντες, στη χώρα τους κατηγορούνται για παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας και απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε στον Τούρκο ομόλογό του την άποψη της Ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η απόπειρα ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης τουρκικής κυβέρνησης συνιστά πραξικοπηματική και γι’ αυτό κολάσιμη ενέργεια.
 naftemporiki.gr
16/7/16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin